dilluns, 27 de març del 2017



INFORMACIÓ TÈCNICA


PARTICIPACIÓ I CATEGORIES 

Equips de 2 a 5 components.
Categories Rogaine popular 3 hores.
Atès el caràcter solidari i no competitiu, hi hauran tres categories:

EM: Equip Homes de totes les edats.
EF: Equip Dones de totes les edats.
EX: Equip mixta de totes dels edats
Possibilitat de córrer en solitari, però fora de classificació.
TERRENY EL MONTGRÍ
La garriga de coscoll domina àmpliament la superfície recoberta al massís, seguida de les pinedes de pi blanc amb sotabosc de màquies o garrigues. Cal destacar també per la seva rellevància les dunes interiors plantades de pins i els prats secs de terra baixa. Els boscos esclerofil·les d'alzina hi tenen una representació molt minsa. Els conreus llenyosos de secà, principalment d'olivera, mantenen una representació important en el conjunt del massís i sobretot en els seus vessants afeixats. També hi són presents les pastures i els conreus herbacis extensius de secà. Els cingles i penyals calcaris de les contrades mediterrànies càlides constitueixen, a més, un element configuratiu del paisatge.
MAPA
Base topogràfica de l'ICGC 1:5000 (BT-5M) sistema de referència ETRS89.
Escala 1:15.000. Equidistància entre corbes de nivell: 5m. Impressió en A3.
Edició i treball de camp equip STAFF de l'organització a la primavera 2017.
Simbologia segons IFO (International Orienteering Federation).
El mapa no marca els diferents graus de penetrabilitat de la vegetació. S'han dibuixat el camps de cultiu, conreu i terreny obert més significatius. A les part alta del massís hi grans extensions de de vegetació baixa amb bona visibilitat, però amb cursa lenta. També s'han dibuixat els murs de pedra seca més visibles i tots aquells elements d'aigua. La majoria de rierols i recs estant secs d'aigua. Atès a la humanització del terreny s'han dibuixat la xarxa de camins més evidents. Atès a les característiques del massís no s'han dibuixat les zones de pedres o roques, però si les més properes a les balises, si fos el cas.
TRAÇATS
Hi haurà 30 controls. Cada control es marca sobre el terreny amb una fita d'orientació que consisteix en una tela de tres requadres i forma triangular de 30 x 30 cm de color blanc i taronja.
Cursa de 3 hores. Traçat segons estàndards oficials. No es podran fer totes la fites però els guanyadors de la prova estaran a prop d'aconseguir-ho. Traçat complex que obliga a una bona gestió del desnivell. Serà necessari una bona estratègia de carrera que optimitzi les zones a visitar i quines fites deixar de cada àrea en funció de la capacitat física i tècnica dels corredors.
La cursa està pensada perquè tots aquells corredors nous o amb poca experiència pugin gaudir del rogaine. Per altra banda la prova mantindrà els nivells d'exigència més alts per als corredors habituals.
SISTEMA DE CRONOMETRATGE SPORTIDENT
El cronometratge de la cursa es farà amb el sistema Sportident. El xip Sportident caldrà dur-lo lligat al canell durant tota la cursa, amb un precinte facilitat per l'organització. Si un participant trenca el precinte, tot l'equip quedarà desqualificat. El precinte únicament es retirarà per l'organització a l'arribada. Cada membre de l'equip haurà de disposar del seu propi xip Sportident i tots els membres hauran de validar els controls amb una diferència màxima d'un minut. Els participant que no disposin de sistema Sportident, l'organització facilitarà el lloguer de targes planes Sportident per 3 € (1,50 € per donatiu solidari).
MATERIAL OBLIGATORI
Per persona:
  • Jaqueta impermeable
  • Motxilla amb sistema d'hidratació (min. 1litre)
  • Menjar per autosuficiència
  • Xiulet
  • Pinça SI precintada amb braçalet.
  • Recomanable porta protecció de cames.
Per equip:
  • Brúixola
  • Manta d'emergència
  • Farmaciola primeres cures
  • Mòbil 
  • Retolador o marcador permanent
Queda TOTALMENT PROHIBIT l'ús de gps, podòmetre o altímetre per calcular l'itinerari òptim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada